Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de paprika’s in een ruime ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie en de de helft van het paprikapoeder en de chipotle peper. Kruid met zout en hussel door elkaar.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten poffen. Neem uit de oven als ze zacht zijn, dek af en laat nog 10 minuten staan.
Verwijder voorzichtig het velletje en de zaadlijsten en snijd van de gele paprika’s en 2 puntpaprika’s mooie blokjes. Houd apart. Snijd de rest van de paprika grof.
Zweet in een ruime pan de gesnipperde ui aan met de rest van de specerijen tot deze glazig is. Voeg er de grof gesneden paprika aan toe. Laat nog kort smoren en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen.
Snijd ondertussen het brood in 4 lange banen, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak er goudbruine en krokante croutons van in de oven.
Klop de slagroom met een snufje gerookt paprikapoeder halfstijf met behulp van een handmixer.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toer als de soep te dik is.
Dresseer de (warm gemaakte) brunoise van paprika met behulp van een steker in het midden van een diep bord.
Schep er een lekkere lepel van de geklopte room op en leg er de crouton op.