Soep van gepofte paprika met chipotlepeper en specerijenroom

Krachtige soep van rode puntpaprika

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de paprika’s in een ruime ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie en de de helft van het paprikapoeder en de chipotle peper. Kruid met zout en hussel door elkaar.
  3. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten poffen. Neem uit de oven als ze zacht zijn, dek af en laat nog 10 minuten staan.
  4. Verwijder voorzichtig het velletje en de zaadlijsten en snijd van de gele paprika’s en 2 puntpaprika’s mooie blokjes. Houd apart. Snijd de rest van de paprika grof.
  5. Zweet in een ruime pan de gesnipperde ui aan met de rest van de specerijen tot deze glazig is. Voeg er de grof gesneden paprika aan toe. Laat nog kort smoren en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Snijd ondertussen het brood in 4 lange banen, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak er goudbruine en krokante croutons van in de oven.
  7. Klop de slagroom met een snufje gerookt paprikapoeder halfstijf met behulp van een handmixer.
  8. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toer als de soep te dik is.
  9. Dresseer de (warm gemaakte) brunoise van paprika met behulp van een steker in het midden van een diep bord.
  10. Schep er een lekkere lepel van de geklopte room op en leg er de crouton op.
  11. Schenk er de soep aan tafel langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 st. rode puntpaprika
  • 2 st. gele paprika
  • 1 gesnipperde zoete ui
  • 1,5 tl chipotle peper
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 plak tramezzinibrood
  • 15 cl slagroom
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 20 juni 2023