Briochebrood met makreel

Briochebrood met makreelflakes, haringkaviaar, forelkuit, crème fraiche en bieslook

Gang
Amuse Brunchgerecht Lunchgerecht Voorgerecht Hapje
Bereidingstijd
10 minuten
Oventijd
2 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de krokante plakjes Pain Qnip Brioche brood. Je kunt dit doen door de plakjes brood in een broodrooster of een oven op ongeveer 180 graden Celsius te roosteren tot ze knapperig en goudbruin zijn. Dit duurt meestal maar een paar minuten, dus houd het goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
  2. Leg een eetlepel gerookte makreel op elke plak geroosterd brood.
  3. Spuit een mooie toef crème fraîche bovenop de makreelflakes. Je kunt een spuitzak gebruiken om de crème fraîche netjes en decoratief aan te brengen.
  4. Voeg vervolgens een theelepel haringkaviaar toe op de crème fraîche. Haringkaviaar heeft een zoute, umami-smaak en voegt een luxe tintje toe aan het gerecht.
  5. Voeg ook een theelepel forelkuit toe, wat een vergelijkbare smaak heeft als haringkaviaar, maar een andere textuur en kleur heeft.
  6. Garneer het gerecht met fijngehakte verse bieslook. Bieslook voegt niet alleen een subtiele uiensmaak toe, maar zorgt ook voor een kleurrijk accent.
  7. Serveer de knapperige makreel broodjes onmiddellijk, terwijl het brood nog warm en knapperig is.
×

Ingrediënten

  • 3 plakken Pain Qnip Brioche brood
  • 60 gram gerookte makreel
  • 1 eetlepel makreelflakes
  • Crème fraîche (uit een spuitzak)
  • 1 theelepel haringkaviaar
  • 1 theelepel forelkuit
  • Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering

Publicatie datum: 07 november 2023