Chateaubriand met rode wijnsaus

Chateaubriand (runderhaas) voor 2 personen met rode wijnsaus op basis van Jean Loron Saint-Amour. Geserveerd met million layer potatoes, bimi, geglaceerde worteltjes en zilveruitjes.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees 30 tot 60 min. voor bereiding uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zet een grote pan water op voor de bimi en bospeen. Maak intussen de zilveruitjes schoon, halveer eventueel grotere zilveruitjes. Schil de bospeen. Blancheer de bimi en bospeen.
  3. Verwarm de helft van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de runderkophaas 2-3 min. per kant aan. Voeg de schoongemaakte zilveruitjes toe tijdens het bakken.
  4. Verlaag het vuur naar laag/middelhoog en gaar de runderhaas nog 3-6 min. afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  5. Pak het vlees losjes in aluminiumfolie en laat het minimaal 5 min. rusten.
  6. Verwarm intussen de million layer potatoes en rode wijnsaus.
  7. Voeg de rest van de roomboter, een klein scheutje water en de geblancheerde groenten toe aan de koekenpan en stoof 2-3 min.
  8. Neem de bimi en zilveruitjes uit de pan. Voeg de honing toe en glaceer de bospeen 1-2 min.
  9. Trancheer de chateaubriand en serveer met de groenten, million layer potatoes en rode wijnsaus.

Ingrediënten

  • Runderkophaas (ca. 400 gr)
  • 50 gr verse zilveruitjes
  • 150 gr bimi
  • 100 gr bospeen
  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 1 el honing
  • Million layer potatoes
  • Rode wijnsaus Jean Loron

Publicatie datum: 26 januari 2024