Dillemousse met komkommer en gerookte zalm

Debic mascarpone opgeslagen met dille en citroenzeste, afgemaakt met komkommer en zalmsnippers.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en snijd deze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
  2. Klop de mascarpone samen met de fijngehakte dille en de citroenzeste tot het goed gemengd is. Proef en pas de hoeveelheid dille en citroenzeste aan naar wens.
  3. Snijd de gerookte zalm in kleine snippers. Je kunt voorverpakte zalmsnippers gebruiken of een stuk gerookte zalm in dunne reepjes snijden.
  4. Leg de komkokkerstukjes in een glas en spuit het mascarpone mengsel hier bovenop. Verdeel vervolgens de zalmsnippers over de mascarpone.
  5. Strooi de bieslook en de Jorda Crispy granen en zaden mix over de zalmsnippers. Gebruik een fijne rasp om wat limoenzeste over elk bordje te strooien voor een frisse, citrusachtige toets.
×

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 200 gram Debic mascarpone
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • Zeste van 1 citroen
  • 100 gram gerookte zalm, in snippers
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 50 gram Jorda Crispy granen en zaden mix
  • 1 limoen, geraspt

Publicatie datum: 20 december 2023