Kaneelmousse met speculaas en espresso

Debic mascarpone opgeslagen met kaneel- en poedersuiker, afgemaakt met gebroken speculaaskoek en Jorda espresso crunch

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom de mascarpone met poedersuiker en kaneel tot het mengsel zacht en licht is. Pas de hoeveelheid poedersuiker aan naar hoe zoet je het wilt hebben.
  2. Breek de speculaaskoekjes in onregelmatige stukjes, niet te fijn, voor een goede textuur.
  3. Neem vier mooie glazen of coupes. Verdeel een laagje gebroken speculaaskoekjes op de bodem van elk glas. Schep vervolgens een laag mascarpone mengsel over de speculaaskoekjes.
  4. Strooi er een laagje espresso crunch over.
  5. Garneer elk dessert met een paar blaadjes verse munt voor een fris accent en een elegante presentatie.
  6. Plaats de desserts minstens 30 minuten in de koelkast om ze goed te laten afkoelen en de smaken te laten mengen.
×

Ingrediënten

  • 250 gram Debic mascarpone
  • 2-3 eetlepels poedersuiker (aanpassen naar zoetheid voorkeur)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 8 speculaaskoekjes, grof gebroken
  • 50 gram Jorda espresso crunch
  • Enkele blaadjes verse munt voor garnering

Publicatie datum: 20 december 2023