Hartig notenbrood

Notenbrood met Reypenaer kaas, gemarineerd mosterdzaad, tuinkers, Amsterdamse ui en mosterd

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Begin met het marineren van het mosterdzaad. Doe het mosterdzaad in een klein pannetje met de witte wijnazijn, water, suiker en zout. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de zaadjes zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Rooster de sneetjes notenbrood in een broodrooster of in een droge koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn.
  3. Leg de geroosterde sneetjes brood op een snijplank of bord. Smeer een dunne laag grove mosterd op de sneetjes brood, naar eigen smaak.
  4. Verdeel de plakjes Reypenaer kaas gelijkmatig over het brood.
  5. Garneer met de gemarineerde mosterdzaadjes, zorg ervoor dat je wat van de marinade meelepelt voor extra smaak.
  6. Voeg de ringen Amsterdamse ui toe bovenop de kaas.
  7. Knip wat tuinkers af en strooi dit over de broodjes voor een frisse, pittige smaak.
×

Ingrediënten

  • 4 sneetjes notenbrood
  • 150 gram Reypenaer kaas, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels gemarineerd mosterdzaad
  • 1 bakje tuinkers
  • 8 Amsterdamse uien, in dunne ringen
  • Grove mosterd, naar smaak

  • 50 gram geel mosterdzaad
  • 100 milliliter witte wijnazijn
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Publicatie datum: 25 januari 2024