Pokébowl met pikante zalm

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de sushirijst met koud water tot het water helder is. Kook de rijst in een rijstkoker met 350 ml water. Wanneer de rijst gekookt is, voeg je de rijstazijn toe aan de warme rijst en laat je het afkoelen.
  2. Snijd de verse zalm in brunoise van 1 cm en laat een half uur marineren in een mengsel van 1 eetlepel zwarte sesamolie, tamari sojasaus en sriracha.
  3. Snijd de groenten in hapklare stukjes en besprenkel met de rest van de zwarte sesamolie. Verdeel de sushirijst in 4 porties en voeg de gemarineerde zalmbrunoise toe. Garneer met de pokesaus, groenten en zwarte sesamzaadjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250g Sushirijst
  • 100ml Golden Turtle Chef sushiazijn
  • 300g Verse zalm
  • 2 el Golden Turtle Chef sesamolie
  • 1 el Golden Turtle Chef glutenvrije sojasaus
  • 4 el Golden Turtle Chef Pokésaus
  • 1 el Flying Goose Sriracha
  • 80g Edamame
  • 1 Komkommer

Publicatie datum: 21 februari 2024

Golden Turtle for Chefs: Passie for Asian Fusion

Een compleet assortiment van 100% natuurlijke Aziatische producten.