Tonijn tataki

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10
Type Keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijn in stukken van 100 gram.
  2. Meng het wit sesamzaad, 7 spice powder en panko.
  3. Wrijf de tonijn rondom in met rijstolie en paneer de tonijn met het panko mengsel zodat de hele buitenkant bedekt is met paneermengsel.
  4. Verhit de grillplaat of koekenpan tot dat deze goed heet is, doe een eetlepel rijstolie erin. Schroei de tonijn aan alle kanten dicht. De buitenkant moet crispy worden en aan de binnenkant rauw!
  5. Laat de tonijn rusten en snijd hem in dunne plakjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1kg Verse tonijn
  • 200gr Golden Turtle Chef panko
  • 75ml Rijstolie
  • 200gr Golden Turtle Chef wakame
  • 150ml Golden Turtle Chef glutenvrije sojasaus
  • 100gr Edamame gepeld
  • 100ml Flying Goose Sriracha mayo
  • 30gr Sesamzaadjes wit
  • 50gr Nanami togarashi / 7 spice powder

Publicatie datum: 21 februari 2024

Golden Turtle for Chefs: Passie for Asian Fusion

Een compleet assortiment van 100% natuurlijke Aziatische producten.