Zoet notenbrood

Notenbrood met gekarameliseerde appel, karamel en eetbare bloemen

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven tot 180°C voor het roosteren van het notenbrood.
  2. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is, voeg je de appelplakjes toe en bak je ze tot ze goudbruin zijn. Strooi de suiker over de appels en laat ze karamelliseren. Draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige karamelisatie. Haal de gekaramelliseerde appels uit de pan en leg ze opzij.
  3. Leg de sneetjes notenbrood op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze krokant zijn, ongeveer 5-10 minuten.
  4. Haal het brood uit de oven en leg elk sneetje op een bord. Verdeel de gekaramelliseerde appelplakjes over de sneetjes brood.
  5. Dresseer de zoute karamelsaus over de appels.
  6. Garneer elk sneetje brood met eetbare bloemen voor een kleurrijk en smakelijk effect.
×

Ingrediënten

  • 4 sneetjes notenbrood
  • 2 appels, bij voorkeur een zoetzure soort zoals Granny Smith
  • 50 gram suiker
  • Addwise eetbare bloemen

Publicatie datum: 25 januari 2024