Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de groene en witte asperges en snijd er de harde onderkant af. Snijd de kopjes van de groene en de witte asperges en schaaf met behulp van een dunschiller of mandoline de asperges in de lengte in lange linten. Marineer lichtjes met citroensap, -rasp en olijfolie.
Maak de venkel schoon en schaaf dun op de mandoline. Marineer op dezelfde manier als de aspergelinten.
Blancheer de aspergekopjes beetgaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.
Snijd het brood in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er de blokjes brood goudbruin en krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
Houd enkele blaadjes waterkers achter ter garnering. Blancheer de rest van de waterkers kort in gezouten water. Koel direct in ijskoud water en knijp goed uit. Draai de waterkers met een scheutje olijfolie tot een puree in de blender. Meng de puree met de wei en kruid met versgemalen peper. Verfris deze dressing met citroensap.
Maak fijne roosjes van de gerookte zalm.
Dresseer de geschaafde asperges en venkel op een grote schaal en verdeel er de geblancheerde asperges tussen. Leg er de zalmroosjes op en bestrooi rijkelijk met de croutons en topjes dille. Garneer met enkele blaadjes waterkers.
Lepel er ten slotte de geschifte dressing langs en over. Serveer er de rest van de dressing apart bij.