Aziatische kippensoep met geroosterde kipdijfilet

Korean hotpot met rauwe groente en geroosterde kipdijfilet

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kippenbouillon en voeg er de hotpotpasta aan toe. Laat nog enkele minuten zachtjes trekken. Voeg eventueel wat extra pasta toe als je het nog krachtiger wilt hebben.
  2. Breng in een pannetje water aan de kook, laat er de eieren voorzichtig in zakken en kook 6 minuten. Laat direct schrikken en pel voorzichtig.
  3. Snijd de shiitake in dunne plakjes. Haal de blaadjes Shanghai paksoi los van elkaar. Snijd de nori (zeewier) in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  4. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en rooster de kipdijfilets op de velkant tot dit mooi gekleurd is. Draai het vlees om en smeer de velkant lichtjes in met de Korean dipsaus. Laat nog ongeveer 7 minuten zachtjes roosteren, zodat het net gaar is. Neem uit de pan en snijd in plakjes.
  5. Schenk de bouillon in diepe borden en dresseer er de taugé, paksoi en shiitake op. Leg er de stukjes kipdijfilet bij.
  6. Snijd het eitje doormidden en leg in de soep. Top het geheel met de nori, bosui en topjes koriander. Bestrooi eventueel met geroosterd sesamzaad.
  7. Serveer er de dipsauzen apart bij.

TipDoor gekookte noedels toe te voegen aan de soep wordt dit een volwaardige maaltijd.
Houd je van extra pittig, vervang dan de hotpotpasta door de pittige variant

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 dl kippenbouillon
  • 3 el hotpotpasta
  • 4 eieren
  • 4 kipdijfilets
  • 125 g taugé
  • 8 shiitakes
  • 4 Shanghai paksoi
  • 4 velletjes geroosterd zeewier
  • 8 takjes koriander
  • 2 stengels bosui
  • scheutje zonnebloemolie
  • optioneel: Korean dips
  • optioneel: geroosterd sesamzaad

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 31 januari 2024