Ceviche van koolrabi

Gemarineerde koolrabi met grapefruit en pittige smaken

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de koolrabi en schaaf op de mandoline in dunne plakjes. Steek mooi rond uit met behulp van een steker en leg in een ondiepe schaal.
  2. Maak de ui schoon en snipper fijn.
  3. Snijd de jalapeñopeper ragfijn.
  4. Snijd de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en houd de partjes fruit apart.
  5. Meng in een kom de gesnipperde ui met de peper, sap en rasp van de limoen en sap van de grapefruit.
  6. Verdeel over de koolrabi en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
  7. Brand ondertussen de partjes grapefruit lichtjes af met een brander.
  8. Snijd de bieslook.
  9. Dresseer de koolrabi als een carpaccio op het bord en lepel er lichtjes wat van de marinade overheen.
  10. Verdeel er de gebrande grapefruit overheen. Bestrooi lichtjes met gerookt zout en de bieslook en lepel er dotjes van de kimchibase op. Garneer met topjes daikon cress.

TipLaat je de kimchibase achterwege of vervang je dit door srirachasaus, dan is dit een plantbased gerecht

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 1 witte ui
  • ½ jalapeñopeper
  • 2 rode grapefruits
  • 2 limoenen
  • 6 takjes bieslook
  • 4 el kimchibase
  • gerookt zout
  • ¼ bakje daikon cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024