Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dep de coquilles goed droog en haal er het harde stukje af. Snijd in dunne plakjes en leg in een ondiepe schaal. Schenk er de ponzusaus overheen en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de salsa door de ui en de peper ragfijn te snipperen. Pluk de blaadjes van de kruiden en doe samen met het sap en de rasp van de limoen en een scheutje olie in de keukenmachine. Draai tot een gladde massa. Meng met de ui en de peper en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Haal de coquilles uit de marinade en leg naast elkaar op een plateau. Brand kort af met een brandertje, waarbij ze enkel dienen te kleuren en niet gaar moeten worden.
Leg de coquilles op het bord en lepel een klein beetje salsa over iedere coquille. De rest van de salsa kun je nog enkele dagen in de koelkast bewaren.
Bestrooi met de kokosflakes en verdeel er de katsuobushi overheen.