Crudo van jakobsmosselen met salsa verde

Dungesneden en geroosterde jakobsmosselen met salsa verde en katsuobushi

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de coquilles goed droog en haal er het harde stukje af. Snijd in dunne plakjes en leg in een ondiepe schaal. Schenk er de ponzusaus overheen en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de salsa door de ui en de peper ragfijn te snipperen. Pluk de blaadjes van de kruiden en doe samen met het sap en de rasp van de limoen en een scheutje olie in de keukenmachine. Draai tot een gladde massa. Meng met de ui en de peper en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Haal de coquilles uit de marinade en leg naast elkaar op een plateau. Brand kort af met een brandertje, waarbij ze enkel dienen te kleuren en niet gaar moeten worden.
  4. Leg de coquilles op het bord en lepel een klein beetje salsa over iedere coquille. De rest van de salsa kun je nog enkele dagen in de koelkast bewaren.
  5. Bestrooi met de kokosflakes en verdeel er de katsuobushi overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • 6 el ponzusaus
  • 2 el geroosterde kokosflakes
  • 4 el katsuobushi

Voor de salsa verde:

  • ¼ witte ui
  • ⅙ bos munt
  • ⅙ bos koriander
  • 4 el katsuobushi
  • ¼ jalapeñopeper
  • ½ limoen
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024