Kruidenomelet met salade van voorjaarsgroente

Eierpannenkoek met een salade van boontjes en asperges met een yoghurtdressing

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de witte en de groene asperges en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Blancheer kort en koel terug. Laat goed uitlekken.
  2. Blancheer de sperziebonen beetgaar, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de ⅔ van de groene kruiden en kruid met zout en peper.
  4. Maak de groente aan met de dressing en de rest van de groene kruiden.
  5. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en bak er een voor een vier dunne omeletten in.
  6. Leg de omelet op het bord en verdeel er de salade overheen. Vouw de omelet dubbel.
  7. Lepel er eventueel nog een beetje dressing overheen en garneer met gesneden kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 400 g sperziebonen
  • 6 eieren
  • 2 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, dragon)
  • 8 el yoghurtdressing
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 19 maart 2024