Espresso Martini

IJskoude Espresso Martini met warme sabayon van koffie

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de espresso martini in een grote cocktailshaker en schud net voor het serveren tot het ijskoud en goed schuimig is geworden.
  2. Schenk de espresso in een steelpan en voeg er de steranijs toe. Laat ongeveer 8 minuten trekken zodat het z’n smaak kan afgeven. Zeef de espresso.
  3. Doe de eidooiers met de Kahlua in een kom en roer zeer goed los. Voeg er de gezeefde espresso aan toe en klop goed door.
  4. Plaats een pan met een laagje water op het vuur en verwarm tot het kookpunt. Plaats er de kom op en klop het geheel tot een luchtige en stevige sabayon. Als deze geen belletjes meer heeft, maar een stevig geheel vormt, is deze goed.
  5. Schud de ijskoude espresso martini nog eenmaal en verdeel over 4 glazen.
  6. Lepel er de sabayon overheen en rasp er koffieboontjes overheen.
  7. Serveer onmiddellijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de espresso martini:

  • 4 kopjes sterke espresso
  • 120 ml wodka
  • 120 ml Kahlua
  • 4 el suikersiroop
  • ijsblokjes

Voor de sabayon:

  • 3 eidooiers
  • 2 kopjes sterke espresso
  • 2 steranijzen
  • 50 ml Kahlua
  • 5 koffieboontjes

Publicatie datum: 19 maart 2024