Gebraden kwartel met pancetta, salie en druifjes

In zijn geheel gebraden kwartel met salieboter en gesmoorde witte druiven

Gang
Hoofdgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Oventijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Snijd de citroen in halve plakjes en vul de buikholte met de plakjes citroen en blaadjes salie. Kruid de binnenkant nog extra met zout en peper.
  3. Laat een gedeelte van de salie-citroenboter zacht worden en smeer er de buitenkant van de kwartels mee in.
  4. Pak de kwartels in met 2 plakjes pancetta en bind eventueel vast met een stukje keukentouw.
  5. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een ovenvaste pan en braad de kwartels rondom mooi bruin aan.
  6. Voeg de rest van de boter toe en laat nog kort braden. Blijf de kwartels bedruipen met de boter.
  7. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25-30 minuten braden. Bedruip tijdens het braden regelmatig met de braadboter. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te hard kleurt.
  8. Neem de kwartels uit de pan, laat nog enkele minuten rusten.
  9. Giet het teveel aan bakboter uit de pan en voeg er de druifjes aan toe. Laat deze enkele minuten smoren tot ze zacht zijn.
  10. Dresseer de kwartels op een schaal en lepel er rijkelijk de gesmoorde druifjes met het aanhangende bakvocht over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 8 plakjes pancetta
  • 50 g salie-citroenboter
  • 16 blaadjes salie
  • 1 citroen
  • 200 g pitloze witte druiven
  • scheutje zonnebloemolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024