Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de citroen in halve plakjes en vul de buikholte met de plakjes citroen en blaadjes salie. Kruid de binnenkant nog extra met zout en peper.
Laat een gedeelte van de salie-citroenboter zacht worden en smeer er de buitenkant van de kwartels mee in.
Pak de kwartels in met 2 plakjes pancetta en bind eventueel vast met een stukje keukentouw.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een ovenvaste pan en braad de kwartels rondom mooi bruin aan.
Voeg de rest van de boter toe en laat nog kort braden. Blijf de kwartels bedruipen met de boter.
Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25-30 minuten braden. Bedruip tijdens het braden regelmatig met de braadboter. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te hard kleurt.
Neem de kwartels uit de pan, laat nog enkele minuten rusten.
Giet het teveel aan bakboter uit de pan en voeg er de druifjes aan toe. Laat deze enkele minuten smoren tot ze zacht zijn.
Dresseer de kwartels op een schaal en lepel er rijkelijk de gesmoorde druifjes met het aanhangende bakvocht over.