Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de lamsbout met de vetkant naar beneden op een snijplank en snijd het vlees horizontaal steeds een beetje verder open, zodat een grote lap ontstaat. Volg de contouren van het vlees, op die manier ontstaat er een mooie plak.
Smeer rijkelijk in met de lemon pasta en bestrooi met de helft van de ras el hanout. Verdeel er de takjes citroentijm overheen en kruid met een snufje zout.
Vouw het vlees zo strak mogelijk terug in de oorspronkelijke vorm en bind stevig op met keukentouw. Kruid rondom met de rest van de ras el hanout en een extra snufje zout.
Snijd de hardste onderkant van het roodlof en snijd in de lengte doormidden.
Schil de bieten en snijd in mooie partjes.
Verwarm een ruime ovenvaste pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Braad de lamsbout rondom aan tot deze goed is gekleurd.
Voeg de bietjes toe en laat enkele minuten mee smoren.
Neem de pan van het vuur en verdeel de roodlof en de olijfjes langs het vlees. Schenk er een extra scheutje olijfolie overheen. Steek een kernthermometer in het vlees en stel in op 58°C. Plaats in de voorverwarmde oven. Het vlees zal, afhankelijk van de dikte, zo’n 50-60 minuten nodig hebben om de kerntemperatuur te behalen.
Laat het vlees nog even rusten. Verwijder het keukentouw en snijd in mooie plakken. Serveer met de gesmoorde groente en lepel er de olijfjes en het braadvocht overheen.