Gebrande en gelakte zalm

Gebrande en gelakte zalm met aubergine, paksoi en limoensaus

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 porties van de zalm en brand af met behulp van een gasbrander.
  2. Smeer de zalmfilets in met de glaze en gaar nog 7 minuten in de voorverwarmde oven van 160 °C.
  3. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en rooster kort in een druppeltje olie in een bakpan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de auberginepuree met de misopasta tot deze goed heet is.
  5. Verwarm de saus en voeg er net voor het serveren de forelkuit aan toe.
  6. Dresseer de puree op het bord en leg er de paksoi op. Leg er de zalm op en lepel er de saus langs. Bestrooi met de furikake.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 360 g zalmfilet
  • 60 g soja-knoflookglaze
  • 4 Shanghai paksoi
  • 160 g auberginepuree
  • 1-2 el misopasta
  • 120 g limoensaus
  • 12 g forelkuit
  • 12 g furikake

Publicatie datum: 19 maart 2024