Dipping eggs

Gekookte kwarteleitjes met kruidenzout

Gang
Amuse Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Pluk de kruiden en leg op een bakplaat. Stel de oven in op 50 °C en laat ongeveer 4 uur drogen. Eventueel kun je dit ook doen in een oven als je de temperatuur goed in de gaten houdt.
  2. Draai de kruiden in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg het zout toe en kruid met versgemalen peper.
  3. Draai nog kort, zodat het zout niet volledig fijn wordt.
  4. Kook de kwarteleieren 4,5 minuten. Laat direct schrikken en goed uitlekken.
  5. Serveer de gekookte kwarteleieren naar wens gepeld of ongepeld en serveer met kruidenzout dat als een dip gebruikt kan worden.
  6. Optioneel kun je er nog andere zoutsoorten bij serveren, zodat je gasten kunnen variëren met de smaken.

TipJe kunt volop variëren met de soorten kruiden die je gebruikt of mix het zout fijn met specerijen naar keuze.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 20 kwarteleitjes
  • 75 g zeezout
  • ⅙ bosje kervel
  • ⅙ bosje dragon
  • versgemalen peper
  • optioneel: gerookt zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024