Geroosterde groente met miso

Radijsjes en bloemkool, geroosterd met miso

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd een gedeelte van het loof van de radijsjes. Snijd de radijsjes doormidden.
  2. Snijd de bloemkool in grote roosjes en snijd deze in plakken. Snijd de bosui schuin in ringen.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en rooster er op hoog vuur de bloemkool in tot het goed begint te kleuren.
  4. Voeg de radijsjes toe en laat enkele minuten stevig roosteren.
  5. Zet het vuur lager, voeg de misopasta toe en laat smoren tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Kruid eventueel nog met versgemalen peper en een snufje zout. Bestrooi ten slotte met de bosui.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 400 g radijsjes
  • 2 flinke el misopasta
  • 2 stengels bosui
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.