Heerlijke hartige vega croissant

Croissant met een topping van hummus, fetakaas en tahini

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Oventijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor en bak de croissants af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rooster ondertussen de uitgelekte kikkererwten in een scheutje olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn en kruid met zout en peper.
  3. Snijd de croissants aan de bovenkant op en smeer er de hummus in.
  4. Verkruimel er de fetakaas overheen en bestrooi met de kikkererwten.
  5. Lepel er een beetje tahini overheen en garneer eventueel met enkele topjes koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 8 el hummus koriander-limoen
  • 4 el uitgelekte kikkererwten
  • 75 g fetakaas
  • 2 el tahini
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • optioneel: enkele topjes koriander

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024