Gegrilde asperges met ham, ei en beurre blanc

Witte asperges gegrild met gebakken beenham, ei en saus van Meyerij roomboter.

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd de harde kontjes weg.
  2. Zet de asperges in een grote pan net onder water en voeg de melk, 100 gram roomboter, peper en zout toe en breng aan de kook.
  3. Snijd intussen de rest van de roomboter in blokjes en zet in de vriezer.
  4. Neem de asperges van het vuur zodra deze koken en laat nog 10 tot 15 minuten nagaren in het vocht, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid.
  5. Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken en pel.
  6. Snipper de sjalot.
  7. Breng in een kleine steelpan de sjalot, laurier, steeltjes van de peterselie, witte wijn en 100 ml kookvocht van de asperges aan de kook, laat inkoken tot ongeveer 1/3.
  8. Zeef het vocht, voeg de kookroom toe en breng opnieuw aan de kook. Laat inkoken tot de helft.
  9. Neem de saus van het vuur en voeg al roerend de ijskoude roomboter erdoor.
  10. Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
  11. Snijd de beenham in reepjes, verhit een kleine hoeveelheid boter of olie in een bakpan en bak de reepjes 2 tot 3 minuten kort aan.
  12. Hak de gekookte eieren en peterselie.
  13. Gril de asperges rondom 2 minuten aan.
  14. Serveer de gegrilde asperges met de beurre blanc, ei, beenham en peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 gr witte asperges
  • 100 ml melk
  • 200 gr Meyerij roomboter
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 blaadje laurier
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 4 plakken gebakken beenham
  • Peterselie

Publicatie datum: 25 maart 2024