Mango dessert, jasmijnthee, yuzu

Gemarineerde mango met schaafijs van jasmijnthee en knalgroene muntolie

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Breng in een steelpannetje 3 dl water tegen de kook. Voeg er de thee aan toe en zet het vuur uit. Laat 5 minuten trekken en zeef het vocht. Breng op smaak met een beetje suikersiroop en eventueel een druppeltje yuzusap.
  2. Schenk in een ondiepe bak en laat volledig bevriezen (ongeveer 4 uur) in de vriezer. Draai het ijs in de blender zeer snel tot een fijn poeder als het volledig is bevroren en bewaar tot gebruik in de vriezer.
  3. Pluk ondertussen de muntblaadjes en houd de mooiste topjes achter om het dessert te garneren. Breng een laagje water in een pan aan de kook en blancheer er de muntblaadjes enkele seconden in. Koel direct terug in ijskoud water en knijp er dan al het vocht uit. Draai de uitgeknepen muntblaadjes met de olie tot een gladde puree. Schenk op een koffiefilter en zeef zo de olie.
  4. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd of steek er naar eigen inzicht rondjes en blokjes van en leg op een plateau. Lepel er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en besprenkel met yuzusap. Laat ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
  5. Draai de afsnijdsels van de mango met een beetje suikersiroop tot een gladde puree in de blender en weeg er 2 dl van af. Schenk in een steelpan en voeg er de agaragar aan toe. Laat 2 minuten pruttelen terwijl je goed roert. Schenk op een plateau en laat opstijven in de koelkast. Steek er cirkels uit als het opgesteven is.
  6. Leg de mangogelei op een bord. Dresseer er de gemarineerde mango op en lepel er rijkelijk het schaafijs overheen.
  7. Bestrooi met het mangopoeder en garneer met de muntblaadjes. Lepel er ten slotte de muntolie langs en overheen.

TipGebruik een bananenblad in plaats van een bord: Snijd een mooi stuk van het bananenblad en leg de mangogelei erop. Dresseer er de gemarineerde mango op en lepel er rijkelijk het schaafijs overheen. Bestrooi met het mangopoeder en garneer met de muntblaadjes. Lepel er ten slotte de muntolie langs en overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 tl jasmijnthee
  • 2 mango’s
  • 1 passievrucht
  • yuzusap
  • suikersiroop
  • 1 g agaragar
  • 1 bos munt
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 4 tl mangopoeder

Opmaaktip:

  • 1 bananenblad

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024