Pineapple negroni sour

Cocktail van Aperol, vermout en ananas

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Schil de ananas en snijd of schaaf er 4 uiterst dunne plakken van. Steek er de harde kern uit met een koekjessteker. Smeer aan beide kanten in met de suikersiroop en leg de plakken op een beklede bakplaat van de oven. Stel in op 50 °C en laat ongeveer 4 uur drogen. Draai tussendoor eenmaal om.
  2. Snijd van een gedeelte van de achtergehouden ananas mooie blokjes en houd apart.
  3. Draai de rest van de ananas in de keukenmachine tot een gladde puree en zeef door een heel fijne zeef. Weeg 15 cl van dit vocht af en meng met de aperitivo, de vermout en het eiwit en shake in een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
  4. Schenk de schuimige cocktail in 4 glazen.
  5. Leg er de ananaschips op en garneer met de bloemblaadjes en blokjes ananas.

TipVervang de Aperol door Crodino en vervang de vermout door extra ananassap om er een alcoholvrije cocktail van te maken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 borrelglaasjes aperitivo
  • 4 borrelglaasjes witte vermout
  • 2 verse eiwitten
  • ½ ananas
  • 50 g suikersiroop
  • eetbare bloemetjes
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 19 maart 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar frisse zomerse dranken? Laat je inspireren met zomerse cocktails, alcoholvrije dranken, smaakvolle wijnen of ga voor seizoensbieren