Plaattaart van aardappel

Rosevalaardappel met verse Italiaanse kruiden en burrata

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
25 minuten
Oventijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Vet een quichevorm of een vuurvaste pan lichtjes in en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier eveneens lichtjes in.
  3. Houd enkele topjes van de Italiaanse kruiden achter als garnering en hak de rest fijn met een mes. Meng met een flinke scheut olijfolie en kruid met zout en peper.
  4. Laat 1 bol burrata uitlekken en scheur in stukjes.
  5. Was de rosevalaardappels grondig, maar schil ze niet. Dep goed droog.
  6. Schaaf de aardappels in dunne plakjes met een mandoline en was ze nu absoluut niet meer.
  7. Maak dakpansgewijs een mooi laagje van de schijfjes aardappel en druk goed aan. Lepel er een beetje van de kruidenolie overheen, kruid lichtjes met versgemalen peper en zout en strooi er enkele blokjes burrata over.
  8. Maak op deze manier laagjes van alle aardappels. Druk goed aan en dek af met een vel bakpapier.
  9. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 40 minuten bakken. Prik er in met een mesje, glijdt deze er gemakkelijk doorheen, dan is de plaattaart gaar.
  10. Laat nog 5 minuten bakken zonder bakpapier, zodat het goudbruin kleurt. Neem uit de oven en scheur er de andere bol burrata overheen.
  11. Garneer met verse Italiaanse kruiden.

TipBewaar het uitlekvocht van de burrata om als basis te gebruiken voor een dressing. Gebruik hem bijvoorbeeld als dressing in Salade van asperges met gerookte zalmfilet.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg rosevalaardappels
  • 2 bollen burrata
  • ½ bakje verse Italiaanse kruiden
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024