Prei van de barbecue met daslookboter

Op open vuur geroosterde prei met daslookboter en gerookte amandelen

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue om direct te kunnen grillen.
  2. Was de prei grondig en snijd er het donkere groen af.
  3. Leg de prei direct in de kooltjes of op het rooster boven de smeulende kooltjes.
  4. Laat roosteren tot het rondom stevig is gekleurd (het mag bijna zwart zijn) is en zacht is geworden.
  5. Neem van het vuur, verwijder het buitenste blad en snijd in de lengte doormidden.
  6. Snijd de boter in zeer dunne plakjes en verdeel over de prei. Kruid met zout en peper en leg nog kort terug op de barbecue met de gesneden kant naar boven. Laat smoren tot de boter gesmolten is.
  7. Hak ondertussen de amandelen grof.
  8. Dresseer de prei op een schaal en bestrooi met de gehakte amandelen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 preien
  • 50 g daslookboter
  • 4 tl gerookte amandelen
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 31 januari 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.