Souvlaki van lamsfilet

Spiesjes van gemarineerde lamsfilet en oregano

Gang
Bijgerecht Tussengerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
4 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd de lamsfilets in 8 mooie strips. Pak de 8 dikste takjes oregano en ris er vrijwel alle blaadjes af. Prik met een vleesvork een gaatje door de lamsfilet en steek er de oregano in. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal.
  2. Snijd de blaadjes van de oregano ragfijn.
  3. Maak de rode ui en de knoflook schoon. Snijd de ui in uiterst dunne ringen en de knoflook in plakjes.
  4. Voeg de ui, de knoflook, de gesneden oregano, komijnzaad, de citroenpasta, sap en rasp van citroen en een flinke scheut olijfolie toe aan de spiesjes en hussel door elkaar. Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
  5. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  6. Neem het vlees uit de marinade en dep droog.
  7. Verwarm de marinade (dus inclusief ui en knoflook) in een pan en laat smoren tot de ui goed glazig is geworden en er een smaakvolle ‘saus’ is ontstaan.
  8. Verwarm een grillpan tot deze goed heet is geworden en grill de spiesjes van lamsfilet aan beide kanten gedurende ongeveer 4 minuten per kant.
  9. Neem uit de pan, leg op een schaal en lepel er rijkelijk de gesmoorde marinade overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 lamsfilets
  • 8 dikke takjes oregano
  • 1 el pickled lemon paste
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • scheut olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024