Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de lamsfilets in 8 mooie strips. Pak de 8 dikste takjes oregano en ris er vrijwel alle blaadjes af. Prik met een vleesvork een gaatje door de lamsfilet en steek er de oregano in. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal.
Snijd de blaadjes van de oregano ragfijn.
Maak de rode ui en de knoflook schoon. Snijd de ui in uiterst dunne ringen en de knoflook in plakjes.
Voeg de ui, de knoflook, de gesneden oregano, komijnzaad, de citroenpasta, sap en rasp van citroen en een flinke scheut olijfolie toe aan de spiesjes en hussel door elkaar. Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog.
Verwarm de marinade (dus inclusief ui en knoflook) in een pan en laat smoren tot de ui goed glazig is geworden en er een smaakvolle ‘saus’ is ontstaan.
Verwarm een grillpan tot deze goed heet is geworden en grill de spiesjes van lamsfilet aan beide kanten gedurende ongeveer 4 minuten per kant.
Neem uit de pan, leg op een schaal en lepel er rijkelijk de gesmoorde marinade overheen.