Dame Blanche

Met dit eenvoudige recept maak je 24 heerlijke Dame Blanche desserts.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
24
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

Chocoladesaus

  1. Breng de melk, room, boter en zout aan de kook.
  2. Giet over de chocolade en mix met een staafmixer.
  3. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Wanneer nodig, verwarm even in de magnetron

Crumble

  1. Meng alle ingrediënten samen en bak op 160 graden gedurende 15-20 minuten.
  2. Roer de crumble om de 5 minuten om met een spatel.

Brownie

  1. Smelt de chocolade en de boter samen tot 40 graden.
  2. Meng de eieren, cassonade, suiker en zout samen en voeg vervolgens de gesmolten boter en chocolade toe.
  3. Zeef de bloem en cacaopoeder en spatel het onder de rest.

Afwerking en decoratie

  1. Doe een beetje crumble op een brownie op een bord.
  2. Plaats jouw vanille ijs erbovenop, afgespoten met Mona Lisa Velvet Spray White.
  3. Decoreer met Mona Lisa Wavy Plates Dark.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Chocoladesaus

  • 320g Melk
  • 160g Room
  • 100g Boter
  • 3g Zout
  • 450g Callebaut Finest Belgian Chocolate 811

Crumble

  • 100g Boter
  • 50g Bruine boter
  • 50g Cassonade
  • 100g Suiker
  • 80g Amandelpoeder
  • 70g Bloem
  • 3g Zout

Brownie

  • 210g Callebaut Finest Belgian Chocolate 811
  • 380g Boter
  • 300g Eieren
  • 300g Cassonade
  • 150g Suiker
  • 3g Zout
  • 100g Bloem
  • 30g Cacao Barry Cacaopoeder Plein Arome

Publicatie datum: 02 april 2024

Finest Belgian Chocolate

Callebaut

Zeven van de tien chefs in Nederland en België werken met Callebaut producten.