Strawberry Cheesecake Taco

In dit recept gebruik je de kant-en-klare Chocolade Taco van Mona Lisa. De zeer dunne Taco met handgemaakte uitstraling is ideaal voor plated desserts.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
32
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

Ruby Cheesecake Mousse

  1. Verwarm de fruitpurees samen tot 40 graden.
  2. Voeg de gesmolten gelatine en chocolade toe en emulgeer goed.
  3. Maak een Zwitserse meringue met het eiwit, dextrose en glucosepoeder en voeg toe aan de ganache.
  4. Spatel de roomkaas en room door het mengesel wanneer de massa tussen de 35 en 40 graden is.
  5. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Bruine Boter Crumble

  1. Meng alle ingrediënten en verdeel het beslag over een met silpat beklede bakplaat.
  2. Bak 20 tot 25 minuten op 160 graden en roer de massa om de 5 minuten om.

Afwerking en decoratie

  1. Snijd aardbeien doormidden.
  2. Leg de aardbeien ondersteboven in de Taco.
  3. Spuit de Ruby Cheesecake Mousse op de aardbeien.
  4. Strooi de Bruine Boter Crumble erover.
  5. Werk af met Mona Lisa Crispearls Ruby.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Ruby Cheesecake Mousse

  • 480g Aardbeienpuree 0% suiker
  • 151g Abrikozenpuree
  • 101g Gelatine massa
  • 252g Callebaut Ruby RB1 47,3%
  • 88g Eiwit gepasteuriseerd
  • 43g Dextrose
  • 53g Glucosepoeder
  • 126g Roomkaas
  • 631g Room 35% vet
  • Aardbeien

Bruine Boter Crumble

  • 100g Boter 82% vet
  • 50g Bruine suiker
  • 50g Cassonade
  • 100g Suiker
  • 80g Amandelbloem
  • 70% Patisserie bloem
  • 3g Fijn zeezout

Publicatie datum: 02 april 2024

Finest Belgian Chocolate

Callebaut

Zeven van de tien chefs in Nederland en België werken met Callebaut producten.