Aziatische marinade voor vis

Kruidige en pittige marinade voor vis

Gang
Component
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode peper zeer fijn. Snijd het citroengras zeer fijn.
  2. Rasp de gember en hak de koriander fijn. Hak de knoflook zeer fijn.
  3. Meng de peper met het citroengras, de gember, de knoflook en de koriander. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe.
  4. Voeg er de sesamolie en de ponzusaus aan toe. Kruid met een snufje fleur de sel. Meng goed door elkaar.
  5. Verdeel over de gewenste visfilets en laat de vis minimaal een half uurtje marineren. Draai de filets tussendoor minimaal eenmaal om.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • sap en rasp van 1 limoen
  • ½ rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 4 takjes koriander
  • 4 el sesamolie
  • 4 el ponzusaus
  • 2 tl fleur de sel

Publicatie datum: 02 april 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.