Beef Birria taco’s met ribeye van de barbecue

Gegratineerde taco’s met ribeye

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Rub de ribeye stevig met de cajunmelange en laat even intrekken.
  2. Snijd de little gem fijn. Snipper de rode ui en snijd partjes van de limoen.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak de ribeye om en om stevig aan. Neem het vlees uit de pan en laat rusten. Snijd in uiterst dunne tranches en kruid nog lichtjes met een snufje zout.
  4. Blus de pan af met de fond en laat het inkoken tot een krachtige jus.
  5. Haal de tortillawraps aan beide kanten door de warme jus, zodat ze het vocht lichtjes opzuigen.
  6. Verwarm een antiaanbakpan en strooi ¼ van de kaas in de pan. Leg er direct een wrap in en top met de gesneden little gem, tranches ribeye en rode ui.
  7. Vouw direct dubbel met behulp van een spatel als de kaas begint te bakken.
  8. Neem uit de pan en maak op deze manier 4 beef birria taco’s.
  9. Serveer de taco’s met de limoenpartjes en een schaaltje jus om de taco te kunnen dippen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g ribeye
  • 2 el cajunmelange
  • 1 little gems
  • 1 rode ui
  • 25 cl kalfsfond
  • 1 limoen
  • 4 tortillawraps
  • 120 g geraspte cheddarkaas
  • zonnebloemolie
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 11 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.