Cajun shrimps

Spiesjes van verse gamba’s met rookworst en cajunkruiden

Gang
Bijgerecht Component Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 12 mooie plakken van de rookworst en prik samen met 1 verse gamba aan een spiesje.
  2. Bestrooi met de helft van de cajunkruiden en besprenkel met olijfolie, sap en rasp van limoen en een snufje zout.
  3. Hak de peterselie fijn en bestrooi de spiesjes met de helft van de peterselie.
  4. Meng de mayonaise met de rest van de cajunkruiden en de peterselie en verfris eventueel met een beetje limoensap.
  5. Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
  6. Rooster de spiesjes om en om tot de gamba’s net gaar en mooi gekleurd zijn.
  7. Serveer de cajunmayonaise er apart bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 verse gamba’s
  • 1 gevogelterookworst
  • 2 tl cajunkruiden
  • 4 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 4 takjes platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 11 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.