Crispy bavette

Rijkgekruide krokante bavette

Gang
Hapje
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in de pan tot 180 graden of zorg voor een frituur die op 180 graden kan bakken.
  2. In de tussentijd kan je de bloem mengen met de cajun kruiden en de peper. Hier haal je de bavette stukjes doorheen. Klop het overtollige bloem eraf.
  3. Dip de bavette onder in geklutst ei en vervolgens door de panko. Doe dit met een hand zodat je je andere hand schoon houd om mee te werken.
  4. Bak de blokjes in ongeveer 3 a 4 minuten goudbruin, laat ze hierna even uitlekken op keukenpapier.
  5. Garneer met wat zout, koriander, en serveer met aioli mayonaise van o ‘life of chimichurri van de Bresc. Voor het eten kan je er nog vers limoensap op sprenkelen.

Ingrediënten

  • 500 gram bavette, in reepjes gesneden
  • 150 gr bloem
  • 100 gr panko
  • 2 Eieren, geklutst
  • 2 el Cajun kruiden
  • 1 tl Zwarte peper
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Aioli van Bresc/ Chimichurri van Bresc
  • Koriander om te garneren
  • 1 Limoen

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 11 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.