Cuban sandwich

In de pan gebakken sandwich met ham, kaas en mosterd

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de briochebroodjes in de lengte doormidden en smeer het kruim rijkelijk in met gladde mosterd. Leg de broodjes met de ingesmeerde kant naar boven op het aanrecht.
  2. Beleg 4 halfjes met een dubbelgevouwen plakje achterham en verdeel er de uitgelekte schijfjes augurk overheen.
  3. Snijd de afgekoelde procureur in dunne plakjes. Snijd de kaas in zeer dunne plakjes.
  4. Verdeel de procureur en de gruyèrekaas overheen.
  5. Leg er de andere helft van het broodje omgekeerd op en druk goed aan. Zet eventueel vast met een prikker.
  6. Verwarm een klontje roomboter in een bakpan tot deze licht begint te kleuren. Leg er de sandwiches in en bak aan beide kanten goudbruin en krokant. De Cuban sandwiches zijn perfect als de kaas aan de binnenkant begint te smelten.

TipIn plaats van de leftover procureur kun je ook kiezen voor schouderkarbonade en deze lekker bakken in een pan. Laat het vervolgens afkoelen en snijd in dunne plakjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 briochebroodjes
  • 8 plakjes achterham
  • 4 flinke el augurkenschijven
  • 200 g leftover procureur
  • 140 g gruyèrekaas
  • 4 el gladde mosterd
  • klontje roomboter

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024

Gerelateerde recepten

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.