Gebakken lamskoteletjes met romige polenta en zomergroente

Lamskoteletjes met Afrikaanse smaken

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd koteletjes van de lamsracks en wrijf aan beide kanten goed in met de helft van de baharatkruiden. Besprenkel lichtjes met olijfolie en fleur de sel.
  2. Verwarm in een brede pan de melk met de bouillon en voeg er de rest van de baharatkruiden aan toe.
  3. Voeg het maisgries toe en blijf onder zeer regelmatig roeren garen. Reken op ongeveer 40 minuten. Neem van het vuur, voeg een lekkere scheut olijfolie toe en kruid met zout en peper. Houd warm onder een deksel.
  4. Blancheer ondertussen de doperwtjes kort en dubbeldop de tuinboontjes. Smoor deze net voor het serveren in een scheutje olijfolie. Snijd de muntblaadjes en de kervel fijn en voeg toe aan de peulvruchten. Kruid met zout en peper.
  5. Verwarm een bakpan tot deze goed heet is en bak de koteletjes stevig aan. Bak ze 2 minuten per kant. Neem uit de pan en laat even rusten.
  6. Dresseer de romige polenta op het bord en verdeel er de gesmoorde groente overheen.
  7. Leg er de lamskoteletjes op en bestrooi eventueel nog met de dukkah.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • 2 el baharatkruiden
  • 100 g maisgries
  • 3 dl melk
  • 3 dl kippenbouillon
  • 400 g doperwtjes
  • 1 kg tuinbonen
  • 4 takjes verse munt
  • 8 takjes verse kervel
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • optioneel: 4 el dukkah

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.