Geroosterde coquelet met lauwwarme tomaten

Gemarineerde en gebraden haantje met diverse soorten tomaten

Gang
Brunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten naar eigen inzicht in plakjes en stukjes en verdeel over een ovenschaal.
  2. Ris de tijm en de rozemarijn en hak zeer fijn.
  3. Pluk de oregano en de salie en voeg samen met de tijm en de rozemarijn toe aan de tomaten.
  4. Maak de knoflook en de sjalot schoon, snipper zeer fijn en voeg toe aan de tomaten.
  5. Maak de tomaten aan met een lekkere scheut olijfolie, sap en rasp van de citroen en een beetje rodewijnazijn.
  6. Kruid met peper en zout en laat minimaal een half uur marineren.
  7. Verwarm de oven voor op 185 °C met de bovenwarmte aan.
  8. Leg de coquelets plat op een bakplaat en doe samen met de schaal tomaten in de oven.
  9. Laat ongeveer 15 minuten roosteren. 10. Dresseer de tomaten op een mooie schaal en leg er de geroosterde coquelet op. Lepel er nog wat van het braadvocht overheen.

TipDit gerecht kan ook perfect op de bbq bereid worden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 sous-vide gegaarde coquelets
  • 1 kg gemengde tomaten - Saveurs d'antan tomaat
  • ¼ bos verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • ½ citroen
  • scheutje rodewijnazijn
  • scheut goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024

Gerelateerde recepten

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.