Gougères

Kaassoesjes met drie soorten kaas

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwarm in een steelpan de boter met de melk en het water en roer af en toe door. Verwarm tot de boter geheel is opgelost.
  3. Verkruimel ondertussen de kaas.
  4. Voeg de tarwebloem toe aan het hete vocht en blijf met een spatel roeren tot het een stevig geheel is dat loslaat van de bodem en begint te zweten.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg al roerende beetje bij beetje het ei toe. Voeg pas weer wat nieuw ei toe als het vorige geheel is opgenomen. Voeg een snufje zout toe.
  6. Roer de kaas erdoorheen en blijf roeren tot deze is opgelost.
  7. Schep de massa in een spuitzak met een glad mondje en spuit mooie hoopjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier of een bakmatje.
  8. Bak de gougères in ongeveer 20 minuten goudbruin. Open de deur van de oven niet tijdens het bakken. Test of de gougères gaar zijn door ze op te tillen van de bakplaat. Ze voelen dan licht en luchtig aan.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 75 g roomboter
  • 75 g melk
  • 75 g water
  • 75 g tarwebloem
  • 2,5 ei
  • snufje zout

Kaassoorten

  • 70 g Bastiaansen Blauw
  • 70 g chèvregris
  • 70 g Doruvael kaas

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.