Mosselen crostini Aziatische wijze

Crostini met gebakken mosselen op oosterse wijze

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder eventuele mosselen die openstaan of beschadigd zijn.
  2. Hak de knoflook fijn en snijd de verse koriander grof.
  3. Verhit een beetje sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort aan tot het geurig wordt.
  4. Voeg de mosselen toe aan de pan en giet er een scheutje sojasaus overheen. Dek de pan af en laat de mosselen koken tot ze allemaal open zijn. Dit duurt meestal maar een paar minuten.
  5. Verwijder de pan van het vuur en roer de gehakte koriander erdoor.
  6. Snijd het brood in plakjes en rooster ze lichtjes.
  7. Schep vervolgens wat van de Aziatische mosselen op elk plakje brood en serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500gram verse mosselen
  • 10ml Tomasu sojasaus
  • 15ml Knoflook & spring union Bresc
  • 10gram Koriander
  • 10ml Sesamolie
  • 1 baguette naar keuze
  • 5gram Tobiko rood

Publicatie datum: 11 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.