Traag gegaarde spareribs van de barbecue

Spareribs volgens de 3-2-1-methode

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
6 uur

Bereidingswijze

  1. Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte zone waar een bak onder ligt om het vet op te vangen. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 120 °C. bedraagt.
  2. Wrijf de ribben aan beide kanten in met de rub en druk de smaakmakers er stevig in.
  3. Voeg nog wat extra rookhout toe aan de barbecue en leg de ribben met de bolle kant naar boven op de kamado. Sluit de deksel en laat 3 uur zachtjes roken. Vul tussendoor af en toe het rookhout aan.
  4. Neem de ribben voorzichtig van de barbecue. Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en leg er de ribs op.
  5. Besprenkel met het appelsap en pak goed in met de aluminiumfolie.
  6. Leg de pakketjes terug in de kamado en laat 2 uur zachtjes verder garen.
  7. Pak na die tijd uit en smeer aan beide kanten rijkelijk in met de barbecuesaus.
  8. Laat nog 1 uur rustig garen op de barbecue. Smeer tussendoor telkens opnieuw in met de barbecuesaus zodat een glimmende laag ontstaat.

TipBekijk het recept van de Basisrub

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 dikke spareribs
  • 4 el basisrub
  • 2 dl appelsap
  • 2 dl barbecuesaus

Publicatie datum: 03 april 2024

Gerelateerde recepten

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.