Kipburger met Zeedijk mayonaise

Deze lekkere kipburger met onze lokale held 'Zeedijk mayonaise’ maakt van elk diner een feestje.

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Hollands
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  2. Bestrooi de kipfiletburgers met zout en peper naar smaak.
  3. Gril de kipfiletburgers ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze volledig gaar zijn en geen roze vlees meer hebben van binnen.
  4. Tijdens de laatste minuut van het grillen, leg je een plakje cheddar kaas op elke kipburger en laat je het smelten.
  5. Terwijl de kipburgers grillen, kun je de hamburgerbroodjes licht roosteren op de grill.
  6. Smeer een royale hoeveelheid zeedijk mayonaise op de onderkant van elk geroosterd hamburgerbroodje.
  7. Leg de gegrilde kipburger met gesmolten kaas bovenop de Zeedijk mayonaise.
  8. Voeg eventueel sla, tomaat, ui en plakjes augurk toe voor extra smaak en textuur.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 Kipfiletburgers
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 1 Kopje Zeedijk Mayonaise
  • 4 Plakjes cheddar kaas
  • Sla
  • Tomaat
  • Ui
  • Augurk
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Publicatie datum: 07 juni 2024

Ambachtslieden. Vakidioten. Sausfreaks!

Oliehoorn is er altijd bij. Al 40 jaar. Met liefde, geduld, passie en trots de lekkerste sauzen.