Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise

Wist je dat je verrassend lekkere gerechten kunt maken met rauwe zalm? Met deze toevoeging van rode biet en mierikswortel-mayo steelt jouw hapjestafel de show!

Gang
Bijgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Hollands
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de geraspte rode bieten, 2 el fijngehakte dille, knoflook, zout en versgemalen peper.
  2. Leg de zalmfilets op een groot stuk aluminiumfolie en verdeel het bietenmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm. Vouw de folie rond de zalm zodat deze goed is afgesloten en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Terwijl de zalm marineert, meng je de mierikswortel en Oliehoorn mayonaise in een kleine kom. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  4. Haal de zalm uit de marinade of veeg deze er een beetje vanaf. Snijd de gemarineerde zalm in schuine, dunne lange plakken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 Stuk verse zalmfilet met vel (circa 800g)
  • 2 Middelgrote rode bieten, geschild en geraspt
  • 1 Bosje dille
  • 1 Teentje knoflook
  • 4el Mierikswortel
  • 4el Oliehoorn Mayonaise
  • Verse dille voor garnering
  • Optioneel: Melba toast

Publicatie datum: 07 juni 2024

Ambachtslieden. Vakidioten. Sausfreaks!

Oliehoorn is er altijd bij. Al 40 jaar. Met liefde, geduld, passie en trots de lekkerste sauzen.