Groene shakshuka

Een authentiek Midden-Oosters ontbijt met eieren, spinazie, prei en erwten.

Gang
Ontbijtgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de prei: Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden prei toe en bak zachtjes tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Kook ongeveer 10 minuten en roer regelmatig om plakken te voorkomen.
  2. Voeg geleidelijk de spinazie toe aan de pan en roer tot hij slinkt. Roer vervolgens de ontdooide erwten, gehakte knoflook, komijnzaad, peterselie, koriander en gehakte munt erdoor. Kook nog een paar minuten tot het mengsel geurig is.
  3. Maak kleine kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Je kunt het aantal eieren aanpassen op basis van je voorkeur of de grootte van je koekenpan.
  4. Bedek de pan met een deksel of aluminiumfolie. Laat de eieren koken tot het eiwit stevig is, maar de dooiers nog vloeibaar blijven, ongeveer 5-7 minuten. Houd er rekening mee dat de eieren doorkoken door de restwarmte, dus haal ze iets eerder van het vuur om de dooiers vloeibaar te houden.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Voeg klodders yoghurt toe en besprenkel met Med Cuisine Green Schug over de eieren en groenten. Garneer met de geplukte muntblaadjes.
  6. Serveer onmiddellijk met platbrood of geroosterd zuurdesembrood.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 Preien in plakjes gesneden
  • 200g Babyspinazie
  • 250g Diepvrieserwten
  • 2 Grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 Pakje peterselie, grof gehakt
  • 1 Pakje munt, helft grof gehakt, helft heel voor garnering
  • 6 Medium eieren
  • 1tl Med Cuisine green shug
  • Zout en peper

Publicatie datum: 30 maart 2024

Med Cuisine

Bij Med Cuisine brengen we de rijke, gevierde smaken van het Midden-Oosten rechtstreeks bij je thuis.