Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de prei: Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden prei toe en bak zachtjes tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Kook ongeveer 10 minuten en roer regelmatig om plakken te voorkomen.
Voeg geleidelijk de spinazie toe aan de pan en roer tot hij slinkt. Roer vervolgens de ontdooide erwten, gehakte knoflook, komijnzaad, peterselie, koriander en gehakte munt erdoor. Kook nog een paar minuten tot het mengsel geurig is.
Maak kleine kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Je kunt het aantal eieren aanpassen op basis van je voorkeur of de grootte van je koekenpan.
Bedek de pan met een deksel of aluminiumfolie. Laat de eieren koken tot het eiwit stevig is, maar de dooiers nog vloeibaar blijven, ongeveer 5-7 minuten. Houd er rekening mee dat de eieren doorkoken door de restwarmte, dus haal ze iets eerder van het vuur om de dooiers vloeibaar te houden.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg klodders yoghurt toe en besprenkel met Med Cuisine Green Schug over de eieren en groenten. Garneer met de geplukte muntblaadjes.
Serveer onmiddellijk met platbrood of geroosterd zuurdesembrood.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Olijfolie
2 Preien in plakjes gesneden
200g Babyspinazie
250g Diepvrieserwten
2 Grote tenen knoflook, fijngehakt
1 Pakje peterselie, grof gehakt
1 Pakje munt, helft grof gehakt, helft heel voor garnering