Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de pasta voor: Vul een middelgrote pan met water, breng op smaak met zout en breng op hoog vuur aan de kook. Dit wordt gebruikt voor het koken van de pasta.
Bereiding van de saus: Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg, zodra het warm is, de fijngesneden ui toe met een snufje zout en peper en bak tot hij glazig is.
Roer de fijngehakte knoflook, harissa en gerookte paprika erdoor. Kook ongeveer 2 minuten tot het mengsel geurig is.
Kook de saus: Meng de gehakte tomaten erdoor, vul het lege tomatenblikje met water en voeg toe aan de pot. Roer de groentebouillon en de in blokjes gesneden aubergine erdoor.
Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 20 minuten koken. De saus moet dikker worden en een glanzend uiterlijk krijgen.
Kook de pasta: Terwijl de saus suddert, kook je de fusilli-pasta in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Bewaar wat pastakookwater voordat u het afgiet.
Combineer pasta en saus: Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed om te coaten en voeg zo nodig gereserveerd pastawater toe om een zijdezachte consistentie te verkrijgen.
Breng de saus op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.
Serveer: Scheur wat verse basilicumblaadjes en roer ze door de pasta. Garneer met nog meer basilicum erbovenop. Indien gewenst bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas of vegan kaas.
Serveer warm en geniet ervan!