Med baba ganoush

Geroosterde aubergine met tahini dip, afgewerkt met pijnboompitten en peterselie.

Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
2 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de Tahinibasis: Meng tahini, een beetje water en zout in een kom. Roer tot een gladde massa. Meng het citroensap erdoor.
  2. Voeg gehakte knoflook en gehakte peterselie toe.
  3. Meng in een andere kom het tahinimengsel met geroosterde auberginepuree. Zet 2 uur in de koelkast om de smaken te laten samensmelten.
  4. Breng indien nodig op smaak met extra zout en citroensap. Serveer in een kom, besprenkel met olijfolie, geroosterde pijnboompitten en peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800g Med Cuisine geroosterde aubergine puree
  • 200g Med Cuisine natural tahini
  • 2-3 Fijngesneden tenen knoflook
  • 40g Fijngehakte peterselie
  • Zout
  • Citroensap van halve citroen
  • Extra vierge olijfolie
  • Geroosterde pijnboompitten

Publicatie datum: 30 maart 2024

Med Cuisine

Bij Med Cuisine brengen we de rijke, gevierde smaken van het Midden-Oosten rechtstreeks bij je thuis.