Wilde eendenfilet met currysaus

Wilde eendenfilet met een saus van curry en zilveruitjes.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 stengels bimi grof en kook volledig gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en draai met een scheutje olie in de blender tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en schep in een spuitzak. Houd warm
  2. Schil de bieten, steek er bolletjes uit en smoor in een steelpan met een scheutje water, een scheutje olie en een mespuntje currypasta tot ze beetgaar zijn.
  3. Snijd de blaadjes van de Shanghai paksoi los van elkaar. Snijd de rest van de bimi in stukjes. Snijd de onderkant van de mini mais af, zodat het rechtop kan blijven staan. Rooster de groenten op hoog vuur in een druppeltje olie. Voeg er een beetje van de currypasta aan toe en kruid eventueel met zout en peper.
  4. Verwarm de demi-glace in een steelpan en voeg er de uitgelekte zilveruitjes en een klein beetje currypasta aan toe. Houd warm.
  5. Kruid de eendenfilets met zout en peper en bak stevig aan op de velkant in een bakpan. Draai om als het goed gekleurd is en bak kort op de andere kant. Bak verder tot de gewenste gaarheid en laat even rusten. Druk net voor het doorgeven met de velkant in de crispy quinoa en snijd in de lengte doormidden.
  6. Dresseer de puree van bimi, de gestoofde bietjes en de geroosterde groenten strak op het bord en bestrooi met de gebakken uitjes en enkele topjes cress.
  7. Leg er de eendenfilet bij en lepel er rijkelijk de saus langs.

Ingrediënten

  • 4 st. wilde eendenfilet
  • 12 st. mini maiskolfjes
  • 2 st. gele biet
  • 8 stengels bimi
  • 2 st. shanghai paksoi
  • 2 dl Knorr Professional demi-glace
  • 75 g uitgelekte zilveruitjes
  • 2 el Primerba currypasta
  • ¼ bakje tahoon cress
  • 2 el crispy quinoa
  • 1 el gebakken uitjes
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 23 september 2024