Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd 4 stengels bimi grof en kook volledig gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en draai met een scheutje olie in de blender tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en schep in een spuitzak. Houd warm
Schil de bieten, steek er bolletjes uit en smoor in een steelpan met een scheutje water, een scheutje olie en een mespuntje currypasta tot ze beetgaar zijn.
Snijd de blaadjes van de Shanghai paksoi los van elkaar. Snijd de rest van de bimi in stukjes. Snijd de onderkant van de mini mais af, zodat het rechtop kan blijven staan. Rooster de groenten op hoog vuur in een druppeltje olie. Voeg er een beetje van de currypasta aan toe en kruid eventueel met zout en peper.
Verwarm de demi-glace in een steelpan en voeg er de uitgelekte zilveruitjes en een klein beetje currypasta aan toe. Houd warm.
Kruid de eendenfilets met zout en peper en bak stevig aan op de velkant in een bakpan. Draai om als het goed gekleurd is en bak kort op de andere kant. Bak verder tot de gewenste gaarheid en laat even rusten. Druk net voor het doorgeven met de velkant in de crispy quinoa en snijd in de lengte doormidden.
Dresseer de puree van bimi, de gestoofde bietjes en de geroosterde groenten strak op het bord en bestrooi met de gebakken uitjes en enkele topjes cress.
Leg er de eendenfilet bij en lepel er rijkelijk de saus langs.