Pasta pesto met chorizo

Pasta met eigengemaakt pesto van geroosterde paprika en ui en geroosterde chorizo

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de pesto: hak de uien en geroosterde paprika fijn. Voeg de Look & Peterselie les Intenses, pijnboompitten, Peper & Saltmix en basilicum toe en meng alles samen.
  2. Rooster de chorizo in de oven en zet apart. Verkruimel de feta, leg op een geoliede bakplaat en bak ongeveer 10 minuten op 180°C. Zet ook dit apart.
  3. Bereid de saus: meng de mascarpone en de Glace gevogelte met de room. Breng aan de kook, voeg de pesto toe en laat even doorkoken. Voeg vervolgens 3/4 van de kerstomaten en de pasta toe. Meng alles voorzichtig. Voeg de chorizo toe en meng opnieuw voorzichtig. Verdeel het gerecht in porties.
  4. Werk af met de fetacrumble en de Italiaanse kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g Gekookte ui Apollo Essential
  • 500 g Geroosterde rode paprika
  • 50 g Geroosterde pijnboompitten
  • 100 g Look & Peterselie Les Intenses Apollo Professional
  • 25 g Verse basilicum
  • 20 g Pepper & saltmix Apollo Professional
  • 2.5 kg Gekookte pasta, vorm naar keuze
  • 500 g Mascarpone
  • 500 g Culinaire room 20%
  • 50 g Glace gevogelte Apollo Essential
  • 500 g Chorizo, geroosterd in de oven
  • 500 g Kerstomaten gehalveerd
  • 250 g Feta
  • 50 g Italiaanse kruiden Apollo Professional

Publicatie datum: 30 maart 2024

Add a pinch of...

De partner van kruiden, specerijen, sauzen en andere culinaire smaken voor professionele chefs.