Wilde fazant uit de oven met witlof en sinaasappel

Wilde fazant uit de oven met witlof en sinaasappel is een heerlijk gerecht voor de herfst en winter. De malse fazant gaat goed samen met de frisse smaak van sinaasappel en de zachte, licht bittere witlof. Dit recept is makkelijk te maken en perfect voor een speciale maaltijd of een gezellig etentje.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Maak de witlof schoon en snijd deze in partjes.
  3. Snijd de sinaasappel in mooie partjes.
  4. Snijd de rozevalaardappels in mooie gelijke stukken, niet te klein.
  5. Pel de ui en snijd deze in 8 stukken.
  6. Snipper de knoflook fijn.
  7. Kruid de fazant vanbinnen en vanbuiten met peper en zout.
  8. Doe de knoflook, tijm en rozemarijn in de fazant en bind de poten van de fazant mooi vast voor het bakken.
  9. Bak de fazant mooi bruin aan in roomboter en olie.
  10. Haal de fazant uit de pan en bak hierin de witlof, rozeval, sinaasappel en rode ui voor 1 minuut.
  11. Plaats de fazant terug in het midden van de pan en schuif de pan de oven in voor 35 tot 40 minuten.
  12. Lepel regelmatig wat braadvocht over de fazant heen om uitdroging te voorkomen.
  13. Serveer de fazant met de pan op tafel.

Tip

Gebruik geklaarde boter, dit voorkomt dat de boter verbrandt bij hogere temperatuur.

Ingrediënten

  • 1 fazanthaan schoongemaakt
  • 0,5 kg witlof
  • 0,5 kg rozevalaardappels
  • 2 sinaasappels
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm

Publicatie datum: 26 september 2024