Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de winterpenen en schaaf deze met behulp van een mandoline in de lengte in dunne linten.
Maak de rode ui schoon en schaaf in dunne ringen.
Doe de rode ui en de geschaafde peen afzonderlijk van elkaar in een kom en marineer met rijstazijn, limoensap en -rasp, geraspte gember en een scheutje sesamolie.
Snijd de steeltjes van de koriander ragfijn en voeg toe aan de peen. Houd de topjes apart om de salade mee te garneren.
Laat de peen en de ui ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Schil de aardappel en snijd in ragfijne brunoise. Spoel goed af onder de kraan tot het water helder is en laat zeer goed uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.
Verwarm een laagje zonnebloemolie in een pannetje en bak er de blokjes aardappel in tot deze goudbruin en krokant zijn. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi lichtjes met een snufje zout.
Dep de black-tigergarnalen droog. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak op hoog vuur de garnalen tot deze mooi gekleurd zijn. Zet het vuur lager en voeg de hoisinsaus toe. Laat 1 minuutje pruttelen.
Dresseer de uitgelekte peen en rode ui op het bord en verdeel er de garnalen met de aanhangende saus overheen. Bestrooi rijkelijk met de aardappelkaantjes en garneer met de topjes koriander.