Aziatische hutspot met garnalen

Aziatische salade van winterpeen met gesmoorde black-tigergarnalen

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Schil de winterpenen en schaaf deze met behulp van een mandoline in de lengte in dunne linten.
  2. Maak de rode ui schoon en schaaf in dunne ringen.
  3. Doe de rode ui en de geschaafde peen afzonderlijk van elkaar in een kom en marineer met rijstazijn, limoensap en -rasp, geraspte gember en een scheutje sesamolie.
  4. Snijd de steeltjes van de koriander ragfijn en voeg toe aan de peen. Houd de topjes apart om de salade mee te garneren.
  5. Laat de peen en de ui ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
  6. Schil de aardappel en snijd in ragfijne brunoise. Spoel goed af onder de kraan tot het water helder is en laat zeer goed uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.
  7. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een pannetje en bak er de blokjes aardappel in tot deze goudbruin en krokant zijn. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi lichtjes met een snufje zout.
  8. Dep de black-tigergarnalen droog. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak op hoog vuur de garnalen tot deze mooi gekleurd zijn. Zet het vuur lager en voeg de hoisinsaus toe. Laat 1 minuutje pruttelen.
  9. Dresseer de uitgelekte peen en rode ui op het bord en verdeel er de garnalen met de aanhangende saus overheen. Bestrooi rijkelijk met de aardappelkaantjes en garneer met de topjes koriander.
  10. Bestrooi eventueel nog met het sesamzaad.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 g winterpeenmix
  • ½ rode ui
  • 5 cl rijstazijn
  • ½ limoen
  • 1 cm verse gember
  • Scheutje sesamolie
  • 4 takjes koriander
  • 1 middelgrote vastkokende aardappel
  • 500 g gepelde black-tigergarnalen
  • 4 flinke el hoisinsaus
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • 2 tl wasabi sesamzaad

Publicatie datum: 30 september 2024