Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wrijf de steranijs met de kruidnagels en het kaneelpoeder tot een fijn poeder in de vijzel.
Dep de Betuwse ham rondom goed droog met keukenpapier. Bestrooi met het specerijenpoeder.
Leg in een ovenschaal, besprenkel lichtjes met appelsap en plaats in de voorverwarmde oven.
Laat in 25 minuten goed warm worden.
Doe de appelstroop met de helft van de brandy en de rest van het appelsap in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en roer goed door. Laat iets indampen tot een stroperig geheel.
Snijd 2 handappels in de lengte doormidden en haal er het klokhuis uit met een parisienneboor. Besprenkel met een beetje citroensap, bestrooi lichtjes met een klein beetje kristalsuiker en plaats 25 bij de ham in de oven. Houd apart.
Schep de cranberry’s met de rest van de kristalsuiker en citroensap in een pan en laat op een klein pitje pruttelen tot een compote is ontstaan. Houd apart.
Schaaf de andere appel op de mandoline in dunne plakjes en steek mooi rond uit. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Neem de ham uit de oven.
Smeer de ham rondom rijkelijk in met de ‘stroop’. Leg er de uitgestoken plakjes appel harmonieus op en plaats ongeveer 10 minuten in de oven van 150 °C. Bak tegelijkertijd de voorbereide appeltjes mee.
Verwarm de rest van de brandy in een pannetje tot 70 °C.
Plaats de ham op een schaal. Verwarm de cranberrycompote en schep in de gebakken appeltjes. Serveer bij de ham. Steek de verwarmde brandy aan en giet deze aan tafel al brandend over de ham.