XXL Bokkenpootjes met witte chocolade

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Breng de kookroom in een steelpan tegen de kook. Neem van het vuur en voeg 100 gram witte chocolade toe. Roer met een garde tot de chocolade geheel is opgelost.
  2. Voeg een snufje fleur de sel toe aan de ganache. Voeg niet te veel toe en proef tussendoor, zodat het net een hint geeft, maar niet zout gaat smaken. Laat afkoelen.
  3. Klop in een kom de mascarpone door tot het glad is geworden en spatel er de afgekoelde, maar nog niet stevige, ganache doorheen.
  4. Laat enigszins opstijven en schep dan in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  5. Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  6. Hak de pistachenoten tot fijn gruis.
  7. Haal beide uiteinden van de lange vingers door de gesmolten chocolade en druk direct in de gehakte pistachenoten.
  8. Spuit een mooie streep van de crème op 4 lange vingers en druk er een tweede lange vinger op. Plaats 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
  9. Garneer eventueel naar eigen inzicht met bladgoud of goudpoeder. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt.

Ingrediënten

  • 8 grote lange vingers
  • 75 ml kookroom
  • 200 g witte chocolade
  • 150 g mascarpone
  • 2 el geroosterde pistachenoten
  • Fleur de sel

Optioneel

  • Goudpoeder
  • Bladgoud

Publicatie datum: 01 oktober 2024